Projektet Camino Seguro (Safe Passage)
Projektet Camino Seguro har siden 1999 hjulpet lossepladsens børn i Guatemala City med, at få en bedre fremtid. Camino Seguro er en non-profit organisation der giver børn i området omkring lossepladsen en mulighed for, at tage en uddannelse og derigennem muligheden for at få et job og bryde med lossepladsens fattigdom.

Projektet der startede med at stifteren, amerikanske Hanley Denning, åbnede dørene i en gammel kirke for 15 børn, tager i dag hånd om 550 børn og 70 voksne, svarende til 300 familier, der lever omkring lossepladsen.Børnene på Camino Seguro går i den offentlige folkeskole 4 timer enten formiddag eller eftermiddag og tilbringer resten af dagen på projektet. Her får de lektiehjælp, et varmt måltid mad, medicin samt mulighed for at deltage i sport og kreative aktiviteter. Camino Seguro dækker alle børnenes skoleudgifter (eks. indmeldelsesgebyr, bøger, blyanter og uniform). For at få denne støtte, kræver Camino Seguro, at børnene passer deres skolegang og deres daglige gang på projektet.

Ud over børnenes skolegang, hjælper Camino Seguro også familierne med pasning af de mindre søskende samt læse- og skrivekurser for forældre og bedsteforældre. Camino Seguro har startet et ”Early Chilhood Programme” som er lidt at sammenligne med en dansk børnehave. Mange forældre er nødt til at arbejde hele dagen og kan derfor ikke passe deres mindste børn. Derfor må mange ældre søskende passende de mindre søskende i stedet for at gå i skole. Camino Seguros initiativ gør det her muligt, at give de ældre søskende tid til at gå i skole og samtidig introducere de mindre søskende til et læringsmiljø, der øger deres motivation når de skal starte i skolen.

 

_____________________________________________________

Den Sikre Vej - Lundedalsvej 40, ST 2 - 2900 Hellerup - Tlf: 38 60 50 85

 

 
Mere om projektet